<<Terug naar Vliegertapijt

 

   
Koningsspelen 2016
winnaar

Het is 22 april 09:00 een frisse lentedag, vandaag gaan voor de derde keer de Koningsspelen voor volwassenen, gelijktijdig met de de basisschool jeugd, van start . De organisatie en uitvoering wordt, door de sportcoaches van Stichting Jibb in samenwerking met het buurtkunstproject Vliegertapijt, met n flinke dosis enthousiasme op het speelveld aan de Dijksestraat  gehouden. De afgelopen maanden is het plan voor de Koningsspelen opnieuw uitgezet. De spellen zijn eenvoudig met ‘n lage drempel zo kan iedereen mee doen. Gezelligheid, sportiviteit en samenwerken zijn het hoofddoel.

Het speelveld aan de Dijksestraat, in een groene omgeving, wordt omgetoverd met opblaastoestellen tot een kleurig pretpark. De spelleiding heeft een ingewikkeld wissel schema opgesteld, iedereen moet met iedereen spelen, en een sponsor; EEN NEGEN heeft gezorgd voor kleurige Tshirts. Langs de lijn is het een gezellige boel, kun je niet mee doen dan is er onder het genot van kopje koffie en n broodje, veel te lachen en vinden de teams het fijn als er aanmoediging is.

Op de flyer staat de slogan: Laat het kindmoment in je naar boven komen!

Daar heeft de organisatie voor gezorgd. Fanatiek wordt er gesprongen op het Vliegend tapijt en gesleurd met zes deelnemers zittend op een banaan, het is duidelijk hier heb je jongeren bij nodig. Met een bekertje in de hand spoed je door het kleurige opblaas Labyrint en duik je op de hindernisbaan, met de nodige hilariteit en natuurlijk een hoog competitiegevoel. Wandelvoetbal is populair en zeker als er een team van studenten van het ROC meedoet. Zij vormen de schakel tussen jong en oud en bewegen zich met het grootste gemak in de competitie tussen alle teams.

Tussendoor zijn voldoende koffie en eetpauzes gepland daar wordt door vrijwilligers in de tent voor gezorgd, de catering is gesponsord door Lidl en sportschool Maach. Een flinke dosis rivaliteit wordt met kwajongens achtige streken opgelost want er wordt ‘gestreden’ voor de wisselbeker. Het is team 3 dat wint Carien mag de beker voor een jaar in ontvangst nemen en volgend jaar doorgeven want dan worden de Koningsspelen voor volwassen opnieuw georganiseerd.

Er is veel te doen over het thema: Eenzaamheid en hoe kunnen we het aanpakken. Voor alle mensen die vandaag mee gedaan hebben, buurtbewoners, de mensen van Beweegtuin Leonardus speeltuin en de studenten is het duidelijk dat deze activiteit, bijdraagt en een prikkel is die uitdaagt om erop uit te gaan.

 ks groep


VLIEGERTAPIJT
Joke Smeulders: Telefoon: 06 23346378
Corry Smolders: Telefoon: 06 46945607
Email: vliegertapijt@tele2.nl / info@vliegertapijt.nl

Projecthuis: Bij de Populieren 1, 5701WX Helmond